Un avocat pentru orice problema juridica

Datoria fiecarui avocat este sa isi apere clientii asa cum trebuie, tinand cont de lege. In principal, avocatii pot fi impartiti in doua categorii, si anume: avocati pledanti si avocati specializati in consultant juridica. Despre avocatii pledanti putem spune ca acestia sunt cei ce pledeaza pentru clientii lor in fata instantelor de judecata. Mai pe intelesul tuturor, un avocat pledant este acel avocat care isi reprezinta clientii in fata completelor de judecata. In schimb, avocatii specializati in consultanta juridica, nu isi reprezinta clientii in fata instantelor de judecata, ci acestia dau doar sfaturi de natura juridica persoanelor care apeleaza la serviciile lor.

Cei mai multi dintre avocatii pledanti aleg sa se specializeze doar pe una dintre ramurile dreptului, pe care cred ei ca vor avea mai mult succes si care ii atrage cel mai mult. In Romania, statisticile arata ca cei mai multi dintre avocati aleg sa se specializeze in dreptul civil si asta deoarece procesele civile pe rol in tara noastra sunt din ce in ce mai multe, deoarece lupta taranului pentru pamant nu se va termina niciodata. Astfel ca, batranii de la tara inca traiesc cu convingerea ca daca au mai mult pamant, asta inseamna ca sunt mult mai respectati, iar astfel aleg sa se judece pentru orice bucatica din acest pamant, care au impresia ca li se cuvine.

Exista si destul de multi avocati in tara noastra, care aleg sa se specializeze in dreptul penal. Si aici vorbim despre avocati din Bucuresti, deoarece, la ora actuala, Bucurestiul este orasul din tara noastra unde rata infractionala este cea mai crescuta in ultimii ani. Stim cu totii ce inseamna o fapta penala si ce repercursiuni poate avea uneori aceasta. In functie de gravitatea ei, fapta penala se poate solda chiar si cu multi ani de inchisoare pentru persoana care o savarseste. Tocmai de aceea, indiferent de fapta penala pe care o savarseste o persoana, aceasta trebuie numaidecat sa apeleze la serviciile unui avocat specializat in dreptul penal. In cazul in care nu se cunoaste niciun avocat specializat in dreptul penal, acesta se poate cauta chiar si cu ajutorul internetului. Si asta pentru ca, majoritatea avocatilor din Romania, au ales sa isi prezinte serviciile si ofertele in mediul online, astfel facandu-si si publicitate pozitiva. Mai mult, unii dintre acestia ofera, cu ajutorul internetului, sfaturi juridice gratuite, iar daca sunteti norocosi puteti beneficia oricand aveti nevoie de astfel de sfaturi, prin intermediul unui site de avocati.
In final putem spune ca fiecare persoana, la un moment dat, poate avea nevoie de un avocat pentru solutionarea unei probleme juridice, iar alegerea avocatului trebuie facuta asa cum trebuie si neaparat in functie de natura problemei juridice, caci in caz contrar, succesul s-ar putea transforma intr-un esec.

Leave a Reply