Trei ponturi pentru e-mail marketing care va vor promova online mult mai bine

E-mail marketing-ul este un domeniu foarte des dezbatut, insa, cu toate ca permanent se ilustreaza greselile pe care ar trebui sa le evitam sau sfaturi pentru un e-mail cat mai bun, tot se mai regasesc antreprenori ce au nevoie de mai mult sprijin pentru acest pas.

De aceea, in articolul de astazi va vom prezenta trei ponturi pe care ar trebui sa le aveti in vedere, astfel incat promovarea online a afacerii sa nu mai fie un pas atat de greu de efectuat. Haideti sa le descoperim impreuna! 

Introduceti elemente call-to-action

Call-to-action cuprinde elementele care reusesc intotdeauna sa atraga atentia publicului catre o afacere, indiferent de experienta sa sau anii de activitate petrecuti pe piata. Aceste elemente reusesc intotdeauna sa starneasca interesul utilizatorului, de aceea, este foarte important unde inserati aceste elemente.

Ca o sugestie, va recomandam sa inserati astfel de elemente, atat la inceputul, cat si la sfarsitul articolului, tocmai pentru a mentine activ interesul utilizatorului, de la inceputul e-mail-ului si pana la sfarsitul acestuia, dar si pentru a-i motiva sa treaca la actiune.

Atunci cand un utilizator va deschide mail-ul, este de la sine inteles ca il intereseaza produsul sau serviciul mentionat, de aceea, astfel de elemente reusesc sa duca intentia la actiune.

Fiti perseverent, dar cu masura

Probabil veti fi tentat sa trimiteti numeroase mail-uri zilnic, tocmai pentru a creste sansele de a obtine noi clienti. Cu toate acestea, desi la prima vedere poate parea o idee buna, lucrurile nu sunt deloc asa.

Sugestia noastra este sa trimiteti doua sau trei e-mail-uri pe saptamana, pentru a nu incarca inboxul utilizatorilor. In plus, daca veti deveni mai agresiv in ceea ce priveste numarul de mail-uri saptamanale, sunt sanse foarte mari ca utilizatorii sa se dezaboneze. Iar noi nu ne dorim acest lucru, nu-i asa? 

Evitati perioadele de concedii

In fiecare an exista perioade de concedii, zile declarate libere sau sarbatori legale, cand o mare parte din utilizatori sunt alaturi de cei dragi, renuntand complet la tot ce inseamna telefon, si mai ales e-mail-uri.

De aceea, acestea sunt perioadele cand publicul nu prea mai deschide mail-urile, deci, automat nu mai are sens sa le trimiteti. Pentru a mentine o rata de deschidere a mail-urilor cat mai buna, este foarte important sa va adresati publicului in perioadele active ale anului, tocmai pentru a obtine cel mai bun randament. Oricine are nevoie de o mica pauza, pentru a-si incarca bateriile!

In finalul articolului

Sa nu uitam ca, pentru un e-mail marketing de calitate este nevoie de o mana de specialist. Asadar, din dorinta de a va vedea mereu cu zambetul pe buze, dornic de a experimenta noi idei si concepte, agentia de marketing online ProjectMedia va ofera servicii actualizate de marketing online si optimizare SEO, pentru a obtine un business impecabil.

Stim cat e importanta este opinia dumneavoastra, de aceea, pe toata durata colaborarii, parerea dumneavoastra va fi cheia planurilor de actiune. Insa, pentru a ne cunoaste, va trebui sa bifati un singur pas: acela de a ne contacta!