Scrierea blogurilor SEO – Sfaturi si sugestii

Scrierea unei postari de blog, ca si celelalte tipuri de articole, presupune abilitate. Pentru a tine cititorul interesat, trebuie sa va ganditi la structura articolului dvs. si sa scrieti texte atragatoare.

Va puteti ajuta cititorii sa inteleaga ideea principala a postului dvs., oferind titluri, subpozitii si paragrafe clare.

Daca oamenii inteleg si le place textul dvs., acestia sunt mult mai inclinati sa impartaseasca, sa scrie si sa dea share link-ului cu postarea ta. Si asta va creste clasamentul. Deci, pentru a va imbunatati clasamentul in Google, ar trebui sa incercati cu siguranta sa va maximizati abilitatile de scriere! Cauti un ghid optimizare seo? Intra pe DanBradu.com.

Pentru unii, scrierea in scopuri SEO si scrierea pentru a atrage si a capta audienta, ar putea parea doua obiective contradictorii. Suntem total in dezacord cu asta. Intr-adevar, daca nu doriti doar un blog bun, dar si un blog optimizat pentru SEO, cuvintele pe care doriti sa le gasiti ar trebui sa fie intr-un loc foarte proeminent. Cu toate acestea, utilizarea cuvintelor cheie prea adesea afecteaza grav lizibilitatea textului. Deci, cu siguranta nu trebuie sa faci asta.

In acest post, as dori sa dau cateva sfaturi despre scrierea de mesaje pe blog care sunt atat de usor de citit, cat si de SEO-friendly. Cred cu adevarat ca aceste doua obiective ar trebui (si pot usor!) sa mearga mana in mana.

Sfaturi pentru scrierea elementara pentru postari bune pe blog.

Inainte de orice, postarea pe blog trebuie sa fie scrisa bine! O multime de bloggeri incep sa scrie, exact in momentul cand se hotarasc sa creeze un nou post blog. Ei doar scriu ceea ce le vine in minte. Pentru unii, acest lucru poate fi suficient pentru ca sunt talente naturale la scris. Altii insa, ar putea avea nevoie de ajutor. Intotdeauna urmarim urmatorul set de “reguli”.

1. Ganditi-va inainte de a scrie! Ganditi-va din greu la mesajul textului. Ce doriti sa le spuneti cititorilor dvs. sau ce intrebare centrala doriti sa le adresati? Care este scopul textului dvs.? Cu ce vrei sa ramana cititorii tai, dupa citirea articolului? Notati raspunsurile la aceste intrebari inainte de a incepe sa scrieti.

2. Scrieti structura postarii pe blog.

Incepeti postarea dvs. prin crearea unei structuri clare.

Fiecare post trebuie sa aiba:

–          Un fel de introducere (in care introduceti subiectul dvs.);

–          Un corp (in care este scris mesajul principal);

–          O concluzie (care ar trebui sa rezume cele mai importante idei sau sa deduca o idee noua).

–          Notati ce doriti sa scrieti in toate aceste trei sectiuni. Acum aveti un rezumat al postarii dvs. Scrierea reala poate incepe.

3. Folositi paragrafe.

Toata lumea utilizeaza paragrafe, dar asigurati-va ca folositi paragrafe care au sens. Nu incepe o noua propozitie pe o linie noua, doar pentru ca arata bine. Ar trebui sa existe un motiv pentru a face un nou paragraf.

Fiecare paragraf ar trebui sa aiba o idee principala sau un subiect principal. Stabiliti care este principala idee a fiecarui paragraf. Ar trebui sa puteti intelege acea idee principala, intr-o singura propozitie. Daca aveti nevoie de mai multe fraze, aveti nevoie de mai multe paragrafe.