Scaune auto pentru copii

Dacă vrei să stai comod în scaunul maşinii tale trebuie să fii sigur că acesta ţi se potriveşte. Dacă nu, îi mai faci câteva ajustări. Dar pentru cel mic, pe care vrei să îl duci cu maşina la mare sau la munte, ce faci? Cu decenii în urmă îl culcai pe bancheta din spate şi era supravegheat fie de sora sau fratele mai mare, fie de soţie.

Tehnologia a avansat  aşa că au apărut scaune auto copii care au devenit şi obligatorii prin lege. Cu cât sunt mai sofisticate cu atât sunt mai scumpe, dar siguranţa copilului tău trebuie să fie pe primul loc.

Deunăzi am avut neplăcuta împrejurare când am ajuns la locul unui accident auto. Adulţii erau foarte greu accidentaţi, însă copilul care a rămas în scaun nu a avut nimic altceva decât o sperietură serioasă.

Eu am carnet de conducere de 40 de ani şi Dumnezeu m-a ferit de accidente. Nici măcar o tamponare uşoară.  Dacă ai autoturism, un scaun auto pentru copii este unul dintre produsele indispensabile din trusoul celui mic.

Tinerii aceia care au fost victimele accidentului nu au pus în pericol lucrul cel mai de preţ pe care îl aveau, copilul.

Ulterior m-am interesat despre sănătatea lor şi am aflat cu bucurie că au scăpat sănătoşi, fără sechele.

Un cărucior la care se poate lua scoica jos, te face să economiseşti, banii destinaţi scaunului auto, măcar pentru primele luni de viţă. Este un lucru util şi economic.

Dacă vrei să îţi plimbi copilul cu maşina, e nevoie să iei în considerare siguranţa lui. Se întâmplă accidente, frâne bruşte, şi altele, deci e necesar să te gândeşti şi la un scaun auto potrivit.

În primele luni de viaţă poţi să foloseşti scoica pentru bebeluşi (0 pana la 13 kg), pe care o poţi folosi  până la 18 luni. La această vârstă e indicat să întorci copilul cu spatele la direcţia de mers.

Dacă copilul creşte este bine să ai în vedere achiziţionarea altor scaune pe măsura odraslei pentru ca aceasta să stea cât se poate de comod. O poziţie incomodă în scaun poate duce la apariţia diferitelor boli degenerative precum scolioza sau orice altă boală. Şi doar sănătatea lor ne interesează. Alegerea necorespunzătoare a unui scaun poate să rănească mai rău în cazul unui accident.

Scaunele auto pentru copii trebuie să fie  atât sigure şi confortabile, cat si fiabile, fiind realizate din materiale de calitate. Te poți concentra asupra condusului în timp ce micuțul tău se joacă sau doarme într-un scaun auto pentru copii.

Important este să-i alegi scaunul potrivit, care să fie sigur, să ţină cont de nevoile caracteristice vârstei. Până creşte, copilul tău va avea nevoie de scaune de diferite categorii de greutate, circa patru categorii, de la landou până la scaune cu rapel.

Ca să fii bine informat despre aceste lucruri trebuie să consulţi site-uri de specialitate precum www.allkids.ro .

Grija părinţilor faţă de copii este permanentă, chiar şi atunci când îmbătrânesc, aceştia nu se sfiesc să le dea sfaturi, să se îngrijoreze când întârzie sau în orice altă situaţie.