Presiunea si uzura anvelopelor auto
In acest text va vom oferi cateva sfaturi importante care pot sa prelungeasca atat perioada de viata a anvelopelor agricole precum si a vehiculului agricol pe care il detineti si il folositi, cum sa le intretineti si cum sa le ingrijiti, sfaturi care se vor reflecta foarte mult in longevivitatea atat a vehiculului cat si a anvelopelor dumneavoastra agricole.
Poate cel mai de baza sfat pe care il puteti citi de oriunde de pe internet este ca inainte de orice cursa, indiferent cat de mult sau de putin veti calatori cu vehiculul dumneavoastra sa verificati presiunea anvelopelor auto agricole, inclusiv cea a rotii de rezerva, intrucat niciodata nu veti sti cand veti avea nevoie de aceasta. Indiferent daca nu va folositi sau nu vehiculul, o data la cel putin patru saptamani este recomandat sa va verificati presiunea anvelopelor dumneavoastra. Recomand siteul anvelope-steffco.ro
Legat de verificare, aceasta trebuie efectuata doar atunci cand anvelopele sunt reci, adica cand parcurgeti ori o distanta foarte mica, de un kilometru sau doi, cu o viteza foarte redusa. Daca va aflati in situatia in care va vedeti obligat sa parcurgeti o distanta mult mai mare, atunci puteti sa verificati presiunea fiecarei anvelope. O data ce ati ajuns la destinatie, sau la service-ul auto, este indicat sa verificati din nou presiunea fiecarei anvelope si sa o notati, iar daca observati vreo diferenta in comparatie cu cea pe care ar trebui sa o aveti din cartea tehnica a vehiculului, atunci este necesar sa apelati la ajutorul unui service specializat.
O data cu utilizarea excesiva a unui vehicul agricol si anvelopele sale auto se vor deteriora, ceea ce inseamna ca adancimea profilului a benzii de rulare se va toci, ori reduce foarte mult. Daca reducerea in dimensiuni a benzii de rulare este intre doi si patru milimetri, atunci inseamna ca anvelopele sunt uzate si trebuie schimbate intrucat este mult mai sigur astfel. Daca nu dispuneti de mijloace sau nu puteti sa identificati exact cat anume s-a tocit banda de rulare a anvelopei, atunci puteti sa identificati gradul de uzura al anvelopelor printr-un mod si mai simplu. Mai toate anvelopele au fost dotate inca din fabrica cu un sistem care sa ajute soferul sa identifice atunci cand sunt uzate, deci in momentul in care o anvelopa este prea uzata puteti sa observati niste benzi inguste dintr-un cauciuc neted care apar doar atunci cand anvelopa este uzata prea mult.
In concluzie, acestea sunt cateva din multele sfaturi pe care le puteti gasi pe net, iar prin aceste indicatii speram ca va vom ajuta sa folositi pentru mai mult timp vehiculul agricol sau autovehiculul dumneavoastra, precum si anvelopele ale acestora. Presiunea si gradul de uzura reprezinta doi factori foarte importanti care trebuie luati in considerare intotdeauna, deci tineti minte aceste sfaturi.