Obezitatea rezultata din cauze endocrine

Obezitatea este adesea rezultatul unui aport nutritional in exces, in combinatie cu un stil de viata sedentar. Cu toate acestea, nu trebuie sa pierdem din vedere nici cauzele secundare ale acesteia.

Atunci cand energia este depozitata sub forma de lipide, incepe sa apara si obezitatea. Este vorba despre dezechilibrul creat intre aportul adus organismului de energie si cantitatea consumata. Poate fi vorba desigur si despre o boala endocrina, insa obezitatea poate fi chiar motivul pentru care apar diverse dereglari de natura hormonala.

Cauze endocrine ale obezitatii

Diverse mecanisme nervoase si endocrine sunt responsabile de reglarea greutatii corporale. Acestea au scopul de a controla consumul de energie din organism, respectiv aportul caloric, astfel mentinand un echilibru intre acestea.

Exista o serie de hormoni si peptide secretate de adipocit, care dicteaza reglarea mesei adipoase. Balanta energetica este reglata de centrii nervosi din hipotalamus, existand un sistem complex de substante ce stimuleaza apetitul, respectiv care il inhiba.

Exista numeroase afectiuni de natura endocrina care insotesc obezitatea: tumori si inflamatii ale hipotalamusului, hipotiroidoism, insulinom, sindromul cushing, sindromul ovarelor micropolichistice, hipogonadismul – toate fiind insotite de obezitate.

Diagnosticarea afectiunilor, respectiv a cauzelor acestora, se poate realiza in cadrul unei clinici specializate, profesionale, cu aparatura moderna, care sa ofere rezultate sigure.Centrul medical Alma Clinic este un reper, si poti afla mai multe despre serviciile sale pe almaclinic.ro.

Efectele adverse manifestate de obezitate asupra sanatatii umane sunt numeroase. In primul rand, aceasta este responsabila de cresterea mortalitatii. Asta se datoreaza diverselor complicatii ce apar la nivel cardiovascular. Este esential un tratament corespunzator, respectat cu strictete pentru a evita o astfel de consecinta.

Neaparat trebuie realizate investigatii clinice si paraclinice, la recomandarea unui medic specialist in astfel de cazuri pentru a exclude diversele cauze posibile secundare ale obezitatii.

Pentru a lua decizia potrivita privind tratamentul obezitatii ce are cauze endocrine, medicul specialist endocrinologul va colabora cu o echipa interdisciplinara – cu un nutritionist si un psiholog. Interesul este ca persoana in cauza sa scada ponderal, dar mai ales sa existe un echilibru in ceea ce priveste greutatea corporala.

Servicii de endocrinologie la ALMA CLINIC- Suceava

Acesta specialitate medicala are in vedere diagnosticarea si tratarea bolilor localizate la nivelul sistemului endocrin. Poate fi vorba despre obezitatea de cauza endocrina, dar si de alte afectiuni: la nivelul glandei hipofizare, tiroidiene, hormonale, precum si osteoporoza.

Centrul medical ALMA CLINIC, ofera servicii profesionale de investigare, avand un laborator echipat cu aparatura avansata de ecografie si imagistica. Totul asigura acuratetea diagnosticelor puse aici.

Specialistii ofera celor suferinzi de afectiuni endocrine complexe si recomandari terapeutice. Este valabil si in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare avand aceleasi cauze. Amintesc aici de hipertensiune arteriala secundara, dar si altele pot fi bolile rezultate.

Serviciile oferite de aceasta clinica sunt complete si complexe, astfel ca fiecare sa se asigure ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru sanatatea corpului sau.

Poti realiza o programare fie vizitand clinica de langa autogara din Suceava, pe str. Vasile Alecsandri, nr. 8, bl. 3A, fie telefonic la unul dintre numerele afisate pe site-ul www.almaclinic.ro. Gasesti aici si adresa clinicii din Falticeni daca este mai la indemana sa mergi acolo.