Nevoia de piese auto, in continua crestere

Piata de piese auto este una in plina expansiune in tara noastra, mai ales pe fondul cresterii substantiale a parcului auto. Practic, odata cu eliminarea taxelor de prima inmatriculare pentru autoturismele din import, putem spune ca numarul autoturismelor de provenienta straina a explodat.

Odata cu acestea a crescut insa si nevoia de piese auto, avand in vedere ca o masina care a rulat in afara in jur de 10 sau 15 ani are nevoie de o intretinere pe masura.

Iar aceasta este una suplimentara fata de o masina de fabricatie mai recenta, avand in vedere atat gradul de uzura, dar si starea drumurilor din tara noastra, fata de cele din afara.

Asa se face ca si numarul service-urilor auto s-a dezvoltat proportional, acestea fiind super-aglomerate, mai ales inaintea concediilor sau la intrarea in iarna. Iar daca doresti sa iti pregatesti masina pentru sezonul rece, iata cateva ponturi pe care ti le livram, pentru procurarea de piese auto de buna calitate.

In primul rand, pentru a avea siguranta unor reparatii si revizii de calitate, este necesar sa te prezinti la un mecanic auto. Vremurile in care iti reparai masina in fata blocului a cam trecut. Prin urmare, chiar daca ai un prieten care lucreaza intr-un garaj sau te prezinti la un service autorizat, sfatul acestuia este oricum mai indicat, atunci cand doresti sa cumperi piese auto.

Odata ce te-ai decis sa faci revizia sau sa schimbi o piesa la masina, apeleaza cu incredere la magazinele auto care comercializeaza piese auto originale. In acest sens, ai certitudinea ca piesele comandate se vor potrivi modelului tau de autoturism.

Din acest punct de vedere, ar trebui sa stii cateva date despre masina ta, atunci cand te prezinti la responsabilul de raion. Acesta trebuie sa stie din ce an este masina, ce rulaj de km are la bord, daca este pe benzina sau cu motor Diesel, precum si cateva date particulare, in cazul in care doresti sa schimbi pneurile sau jantele, spre exemplu.

Odata ce ai reusit sa identifici piesele care iti trebuie, reprezentantul de raion sau seful de magazin iti va spune daca piesele exista pe stoc sau trebuie comandate. Nu trebuie sa intri insa in panica.

De cele mai multe ori, cu exceptia cazurilor in care vorbim despre modele rare de masini sau foarte vechi, piesele ajung in maximum 24 de ore. Dupa acest termen, mecanicul se poate apuca de reparatii, astfel incat masina ta sa intre in sezonul de iarna fara niciun fel de emotii pentru tine.