Monero, printre cele mai urmarite criptomonede in 2018

Cu totii am auzit probabil de Bitcoin, moneda virtuala care a devenit vedeta tranzactiilor financiare in 2017. Pentru aducere aminte, spunem doar ca, in doar un an de zile, moneda și-a multiplicat practic valoarea de cateva sute de ori, ajungand sa devina cea mai profitabila afacere a momentului.

Practic, la ora actuala, daca intrebi pe cineva in ce moneda ar dori sa-si schimbe banii, cu siguranta ar mentiona Bitcoin. Nici nu este de mirare, cata vreme, de la infiintarea sa, in urma cu aproape un deceniu, Bitcoin si-a multiplicat valoarea de peste 30 de mii de ori.

Bitcoin nu este insa cea mai urmarita dintre criptomonede in 2018. Alaturi de ea au mai aparut si alte monede care se apropie vertiginos din urma, precum Ethereum sau mai tanara Monero. Dar, despre diferentele dintre acestea si cum le puteti tranzactiona singuri pe internet, vom vorbi in cele ce urmeaza.

Ethereum este cea de-a doua moneda virtuala ca valoare, dupa Bitcoin. Cu o valoare de peste 200 de dolari americani, Ethereum era vazuta la un moment dat ca inlocuitorul de succes al Bitcoin, intr-o perioada in care acesta din urma dadea semne de slabiciune.

Dar, cum pe piata tranzactiilor de monede virtuale lucrurile se schimba mult mai rapid si mai dramatic, am vazut cu totii cum moneda Bitcoin a avut perioada sa de crestere liniara dar sigura, dupa care a explodat, pur si simplu. Astfel, dupa un sfarsit de 2017 in care Bitcoin a explodat, anul 2018 poate fi considerat din nou unul al stabilitatii pe aceasta piata.

In fine, atentia pe criptomonede 2018 poate fi indreptata si spre Monero. Cea mai tanara dintre monedele virtuale, aceasta are o valoare mult mai mica, la aproximativ o treime fata de Ethereum, insa aceasta confera mai multe avantaje.

Unul dintre cele mai mari atuuri pe care Monero le ofera fata de celelalte criptomonede 2018 este acela ca nu dezvaluie identitatea celui care efectueaza tranzactiile. Prin urmare, daca cineva doreste sa pastreze caracterul secret al tranzactiei o poate face fara probleme, cu autorul Monero.

Acest lucru se potriveste ca o manusa contextului actual, in care autoritatile cauta cu tot dinadinsul sa descopere si sa impoziteze tranzactiile in monede virtuale. Monero vine cu un sistem de criptare sofisticat, cu doua chei, astfel incat nici specialistii in tranzactii virtuale si cu atat mai putin autorittile abiliate nu pot lua urma banilor din conturi.

Pe de alta parte, Monero este din ce in ce mai folosit de cei care efectueaza tranzactii ana-numit ilegale pe internet, astfel incat acestea cu greu pot fi descoperite.