Metro – Crash and Careless

Duminica… seara… ce altceva are omul mai bun de facut decat sa mearga pana la Metro. Pun fundul in masina parintelui meu de gen masculin si o roim catre Metro. Sa nu uit sa precizez, era aproape ora 7.

Si mergem noi agale cu 70 la ora si ajungem la primul panou mare si albastru: “Metro: […] Duminica: 8-22″. Ok… super. Mai mergem cativa metri si dam cu botul (al nostru, nu al masinii…) in alt panou mare si galben de data asta: “Metro: […] Duminica: 8-22″. Dar e perfect! Doar cu jumatate de ora inainte de a pleca de acasa ne-am uitat insistent pe net la orar: “Duminica: 8-22″.

Coboram din masina – ca sa dam de momentul adevarului.

MetroLa intrare ne intampina un nenea chel care ne anunta ca e .. inchis! Asadar, nu putem intra. Bine, bine… dar noi de unde sa stim ca e inchis?? “- Pai uitati ca scrie aici.” Intr-adevar, noi suntem aia fara minte care nu am vazut afisuletul ala mic de pe usa pe care scrie ca Duminica, 14.10, se face mare inventar prin magazin… “Dar o legitimatie putem face?”, “Da.”,”Multumim”.

Runda a doua. Intram in holul cel plin de ghisee de informatii. “Am dori sa facem o legitimatie, va rog.”, “E inchis”, ne raspunde tanti de dupa tejghea. Cred ca nu a inteles bine… tata ii repeta (cei care il stiu… il cunosc!): “AM DORI SA FACEM O LEGITIMATIE!!!”. Tanti, saraca, pesemne ca nu intelege limba romana ne spune – din nou – ca magazinul e inchis. Hmmm… dar totusi se indupleca la glasul cel hotarat al tatalui meu si imi face legitimatia.

In timp ce tasta tanti pe acolo, tata hotareste sa mergem totusi la celalalt Metro. “Dar e inchis. In toata tara se face inventar la magazinele Metro.”

Mai fir-ar sa fie… si poporul roman de unde pana mea de vulpe afla chestia asta?! Poate de acum incolo ar trebui sa ne angajam ghicitoare personale, din alea cu glob stralucitor si carti cu poze cu scorpioni… Asa poate o sa stim si noi, oamenii de rand care stim sa dam click pe site-ul ala ne-updatat al lor, sa nu venim ca fraierii pan’ acolo, ca e pacat de cauciucuri si benzina…

Leave a Reply