Divorturi

divortUnii oameni nu sunt in stare sa faca aceste compromisuri si se ajunge la certuri, nervi si in final la divort. Desigur ca exista o serie de cupluri care reusesc sa treaca peste aceste probleme care apar in primele luni sau in primii ani ai casniciei, dar o statistica la nivel mondial arata ca cele mai multe divorturi se petrec in primele luni de dupa casatorie.
O alta cauza care duce la divort o reprezinta problemele financiare care sunt una dintre cele mai mari cauze generatoare de stres familial. Exista situatii in care unul dintre parteneri, sau mai rau, ambii soti isi pierd locul de munca sau li se micsoreaza salariul si nu mai pot tine pasul cu ratele pe care le au de platit. Incetul cu incetul, situatia degenereaza si se ajunge la problemele cauzate de stres cum ar fi tipetele, certurile frecvente, injuriile si pasarea responsabilitatii de pe unul pe celalalt. Daca inainte sa apara problemele de acest gen exista armonie in familie, dupa aparitia unei astfel de probleme echilibrul familial este perturbat si de aici nu mai este decat un singur pas pana la divort.
O ultima cauza si poate cea mai importanta dintre motivele pentru care un cuplu divorteaza este aparitia copiilor. Copii sunt o bucurie si o binecuvantare pentru o familie dar, atunci cand nu sunt doriti de catre unul din parteneri, devin si motiv de disputa.

Leave a Reply