De ce moda subjuga unele femei

Este un pic exagerat sa spunem ca moda subjuga femeile. Astazi nu mai este cazul, dar in alte perioade chiar asa se intampla. Mai ales ca femeile pe-atunci isi permiteau sa-si cumpere hainele si accesoriile care abia apareau pe piata.

Vitrinele magazinelor cu articole vestimentare erau in pas cu moda si etalau trecatoarelor cele mai noi modele de rochii, paltoane, genti, manusi si palarii, incaltaminte si parfumuri.

Asa ca, o data ce femeile au inceput sa lucreze si ele si sa-si castige proprii bani, singurele cheltuieli erau facute pe articole care sa le impodobeasca propriul trup. Asta in timp ce cheltuielile casei erau suportate de barbat, ca doar el era stapanul, stalpul casei si asta era treaba lui.

Femeile aveau timp sa umble prin magazine, sa probeze bluze dama Mathilde si sa se incante cu toate noutatile care apareau in materie de vestimentatie, accesorii, cosmetica si alte lucruri care sa le infrumuseteze. Iar moda de atunci subjuga realmente femeile. Pe cele mai multe, daca nu pe toate.

Pentru ca, a aparea dichisita si aranjata era la ordinea zilei si o datorie. Hainele femeilor insa au evoluat in timp si accentul mai mare s-a pus pe modelele mai mult comode decat spectaculoase. Moda s-a adaptat noilor vremuri si a incercat sa combine confortul cu originalitatea.

Dar moda vestimentara a revenit insa, dupa anii nebuni ai plasticului cand se faceau haine numai din polistiren stralicitoare si ieftine, la materialele naturale si placute la purtat.

Sa nu-mi spuneti mie ca hainele din polistirent sunt placute la purtat, desi si astazi unele magazine chinezesti numai din astea vand la greu.

Moda de azi si-a reintors fata spre matasea naturala, spre bumbacul natural, spre lana adevarata, spre inul si borangicul din care se fac haine extrem de frumoase si purtabile. Femeile insa nu mai sunt subjugate de moda in zilele noastre.

Prioritatile pentru ele s-au schimbat si felul in care se imbraca nu mai este pe primul loc in preocuparile lor.

Poate datorita faptului ca, o data castigate atatea drepturi egale cu barbatii, important pentru ele este sa-si pastreze aceste drepturi si mai putin important este sa se imbrace dupa ultima moda si cu ultimele modele de haine abia aparute pe piata.

Pe ici, pe colo, insa, mai exista totusi femei pentru care moda vestimentara este prioritara in viata lor fie pentru ca vorbec despre ea, fie ca o acceseaza pentru diferite scopuri, fie ca lucreaza in domeniu. Se mai poate spune despre moda ca este eterna si fascinanta pentru femei?