Cum sa incepeti o afacere cu livrari la domiciliu in Iasi

Daca sunteti din Iasi, va place sa gatiti dar nu sunteti interesat de programul lung si mai putin flexibil al unui restaurant, atunci puteti incerca o afacere cu livrari la domiciliu in Iasi. Acest format implica pregatirea, prepararea si livrarea mai multor portii clientilor interesati de mancarea pe care o pregatiti. Selectiile de meniu se schimba periodic, de obicei saptamanal iar clientii prezinta un anumit grad de flexibilitate in ceea ce priveste frecventa comenzilor si alegerea meniurilor.

Daca sunteti hotarat sa incepeti o astfel de afacere cu livrari la domiciliu in Iasi, atunci trebuie sa contactati departamentul de sanatate pentru a obtine un aviz, si primaria pentru a obtine o licenta de activitati comerciale. Daca doriti sa faceti angajari, atunci trebuie sa va constituiti intr-o forma de asociere sau o societate pe actiuni si sa platiti taxele la stat.
In continuare, trebuie sa va construiti o bucatarie care sa fie in conformitate cu reglementarile in vigoare. Trebuie sa aveti un cuptor, un aragaz, suficiente frigidere pentru a pastra ingredientele si a raci produsele inainte de a le impacheta si spatiu suficient pentru pregatire si ambalare. De asemenea, este bine sa aveti si un birou pentru inregistrarea comenzilor, tinerea evidentei acestora si de unde puteti sa raspundeti la telefoane sau la e-mailuri.

livrari-la-domiciliuPentru a avea o afacere de succes de livrari la domiciliu in Iasi, trebuie sa incropiti un meniu cu mai multe optiuni si care sa se schimbe periodic. Oferiti planuri meniu pentru clientii care doresc sa isi aleaga meniurile saptamanale si pentru cei care nu vor sa se gandeasca prea mult la ceea ce doresc sa manance. Bazati-va meniurile pe un nucleu de ingrediente si pe un set de procese de productie pentru a permite prepararea mancarii in mod secvential, racirea acesteia si impachetarea eficienta.

Creati o baza de date care sa includa informatiile de contact pentru toate livrarile la domiciliu din Iasi, istoricul comenzilor, informatii referitoare la meniu si la retete pentru planificarea si urmarirea inventarului. Legati aceasta baza de date la un site de informare care include informatii de baza despre compania dumneavoastra, meniurile curente si o modalitate de a face comenzi si de a plati.

La final, planificati toate livrarile la domiciliu din Iasi si impartiti-le in mai multe rute. Este foarte bine sa achizitionati cat mai multe masini pentru a acoperi toate nevoile de transport. Exista si posibilitatea, in cazul in care aveti angajati, folosirii de masini personale. Acest lucru va va ajuta sa economisiti niste bani la inceput si astfel nu veti fi nevoit sa va asigurati un minim de vehicule din fonduri proprii. In final, puteti demara afacerea si urmari rezultatele scontate. Veti observa ca numarul de clienti va creste exponential in functie de calitatea serviciilor oferite.

Leave a Reply