Cum sa alegi un inel de logodna

Cu siguranta simplul fapt de a cumpara un inel de logodna care sa fie ornat frumos ori cu un diamant sau cu ajutorul altor pietre pretioase reprezinta o parte a unei decizii mult mai importante care depaseste orice notiune de aur, bijuterii, bani sau chiar si traditie. Mai mult, faptul de a va gandi la achizitionarea unui inel de logodna poate sa reprezinta inceputul unui drum lung si frumos pentru tine si partenera ta care poate sa dureze o eternitate. Pentru a avea un simbol al acestui devotament si implicare ce lucru putem alege mai potrivit decat un inel de logodna care sa straluceasca pentru totdeauna.

logodna

Din punct de vedere pur pragmatic, in functie de cat doriti sa cheluiti si cat va permiteti intelegeti ce inel de logodna va permiteti sa cumparati, insa trebuie sa luati in vedere faptul ca desi devotamentul etern precum si dragostea chiar daca nu se pot masura in caracteristicile unui inel de logodna, nici nu pot sa fie reprezentate de cel mai ieftin inel de logodna de pe piata. Asadar, orientati-va catre un inel care sa fie indeajuns de frumos si ca pretul sau sa nu fie situat la nicio extrema.

Am mentionat acest lucru pentru ca este foarte important sa ai un buget stabilit dinainte, pentru ca daca mergi pe mana bijutierului risti sa platesti mult mai mult decat ai fi dorit initial doar pentru ca iti ofera el o afacere de nerefuzat. Orice ar fi, bugetul nu reprezinta decat primul pas din alegerea unui inel de logodna, iar pasii care urmeaza se dovedesc mult mai importanti pentru a va ajuta sa alegeti inelul care va indeplini cu succes cerintele dumneavoastra.

Un cumparator intelept va sti ca cea mai buna oferta a unui inel de logodna nu consta in pret, ori ideile pe care vanzatorul incearca sa i le vanda, ci prin simpla calitate a pietrei care se afla pe inelul de logodna, precum si a materialelor folosite, cum ar fi aurul, diamantul, argintul sau manopera. Recomand bijuteriastil.

In cele ce urmeaza va vom detalia cum puteti sa determinati calitatea unui inel de logodna cu diamant din prisma calitatii diamantului, si anume claritatea diamentului, culoarea, caratele acestuia precum si taierea diamantului. Caratele sunt importante pentru ca ele reprezinta insusi greutatea pietrei care este masurata printr-o unitate specifica. Caratele insa pot reprezenta si un compromis intrucat multi incearca sa obtina o piatra cu cat mai multe carate sacrificand astfel atat calitatea cat si pastrarea unor parti ale pietrei care au defecte.

Culoarea este si ea un bun indicator al calitatii diamantului, deoarece cu cat un diamant are un grad de transparenta mai ridicat, si deci mai putina culoare, cu atat acel diamant este mult mai calitativ si deci mai scump.

Leave a Reply