Cum poti sa pastrezi legumele proaspete pe timp de iarna?

Oricine isi doreste ca in toiul iernii sa se bucure de o portie de pastai proaspat gatite sau orice alt tip de legume pentru gustul careia manifesta interes. Din fericire, acestea pot fi pastrate sau conservate chiar si pe parcursul sezonului rece, sub diverse forme.

In functie de care sunt acestea, pot fi uscate la soare, sterilizate in apa cu sare sau ulei, fermentate, concentrate, inghetate etc. Asta depinde de legumele pe care dorim sa le pastram pentru consum si in perioada in care valorile de temperatura scad sub 0 grade Celsius.

Poti sa te folosesti pentru prepararea mancarurilor de alimente din gradina proprie, crescute in mod natural. Indiferent daca este vorba despre morcovi, ceapa, praz, patrunjel, telina, conopida, rosii, sfecla, le poti pregati pe fiecare dupa necesitate, astfel incat sa poti savura ori de cate ori simti nevoia felul dorit de mancare, realizat din legume sanatoase.

Poti sa pastrezi legume precum cartofi, morcovul, telina, pastarnacul in beciul casei. Este vorba despre acel spatiu racoros in care stii ca se vor mentine la o temperatura optima, ferite de inghet. Stiai ca in situatia in care aerul in care sunt tinute acestea scade sub o anumita valoare, isi pierd gustul si este grabita si incoltirea? Daca locuiesti la bloc si nu dispui de un asemenea, spatiu, poti folosi si camara pentru depozitare. In orice caz, nu uita sa le invelesti cu saci grosi pentru a le feri de actiunea factorilor externi.

Cum pastrezi ardeii grasi sau frunzele de patrunjel? In cazul acestora ai variante multiple sau cel putin in prima situatie. Poti sa ii congelezi si sa ii scoti din lada frigorifica Liebherr sau orice alt brand folosesti cu putin timp inainte de a-i folosi in mancaruri. O alta solutie pentru ardeii grasi este de a a-i conserva in rumegus.

Daca este ceva nou pentru tine, iata cum trebuie sa procedezi. Alegi o ladita potrivita si presori un strat pe rumegus pe fundul acesteia. Este important sa fie bine uscat si cernut. Dupa ce asezi ardeii, asezand mereu straturi de rumegus intre ei, trebuie sa mai aplici un strat din acesta la final. Depoziteaza ladita intr-un spatiu ferit de umezeala, aerisit.

Ce faci toamna cu rosiile verzi, care nu au mai prins culoare? Daca pana acum acestea nu erau folosite pentru consum, afla ca poti sa le depozitezi in asa fel incat sa mananci rosii proaspete pe timp de iarna. Alege-le pe cele verzi sau putin galbene, care nu au nici un fel de pata. Apoi, infasoara-le in hartie si aseaza-le cu distanta intre. Verifica in mod constant si scoate-le spre consum pe cele care s-au copt.

Daca preferi mancarurile din pastai, poti sa le fierbi, iar dupa ce s-au racit sa le pui in caserole si apoi in congelator. In situatia in care stii ca ai mai multe legume sau alimente pe care vrei sa le mentii prin congelare, iti recomand o lada frigorifica Liebherr, Samsung sau orice model il consideri potrivit nevoilor tale. Din acest punct de vedere nu trebuie sa iti faci probleme, deoarece piata iti ofera diversitate, in functie de necesitati si de posibilitatea financiara pe care o ai.