Cum imi gasesc telefonul furat?

Daca treci cumva prin situatia neplacuta de a te confrunta cu furtul telefonului, iata cateva sfaturi demne de luat in considerare.

Iar daca din fericire nu te-ai confruntat niciodata cu aceasta situatie, tot ar putea sa-ti fie utile la un moment dat sfaturile de mai jos si deci merita citite. Daca nu te ajuta sa iti recuperezi telefonul macar il poti face sa devina inutil pentru cel ce a intrat in posesia lui si nu doreste sa il returneze.

Daca cumva ai un telefon mai vechi nu te baza pe faptul ca nu este ultimul model de iPhone si deci nu ar putea fi furat. Chiar si un telefon mai vechi sau deteriorat poate fi atractiv pentru un potential hot, tinand cont de faptul ca o inlocuire display iphone 7 de pilda, costa cateva sute de lei pe cand in iPhone 7 nou cateva mii.

Paguba este insa intr-adevar mai mare in cazul in care ti-a fost furat un telefon nou, varf-de-gama, decat unul mai vechi. In ambele situatii insa ai acelasi lucru de facut.

  1. Apeleaza-te

Este indicat sa te apelezi imediat ce ti-ai dat seama ca iti lipseste telefonul si nu il poti localiza. In cazul in care se afla undeva prin apropiere si doar l-ai ratacit iti vei da astfel seama unde se afla.

Exista si posibilitatea ca cel care l-a gasit, in cazul in care s-a intamplat acest lucru sa doreasca sa ti-l returneze oricum si astfel sa iei legatura cu el pentru a recupera in final device-ul.

Daca nu ai posibilitatea sa te apelezi poti ruga o cunostinta care are numarul tau de telefon in agenda (in cazul in care nu il stii pe de rost). In cazul in care dupa cateva apeluri telefonul este inchis, sau nu raspunde nimeni, este putin probabil insa sa il mai recuperezi.

  1. Urmareste-ti telefonul

Pentru a putea face acest lucru ai nevoie insa sa iti configurezi toate aplicatiile necesare inaintea unei astfel de intamplari. In cazul Android, poti apela la functia Find My Device iar pentru iPhone exista o functie similara denumita Find My iPhone.

Accesand aceste servicii poti afla cand si unde a fost folosit ultima oara telefonul dar si locatia sa curenta, in cazul in care serviciul de localizare este pornit. Daca nu, iti va afisa doar ultima locatie cunoscuta, ce poate fi una destul de veche in cazul in care nu ai obiceiul de a pastra locatia pornita zi de zi.

O alta functie oferita de Find my Phone/Device este aceea de a-ti face telefonul sa sune cu volum maxim chiar si daca se afla pe silentios, de a-l bloca sau de a afisa un mesaj personalizat ce permite celui ce l-a gasit sa il returneze.

In cazul iPhone poti activa in plus optiunea Activation Lock ce transforma device-ul intr-unul inutil in momentul activarii, acesta nemaiputand fi folosit.

  1. Cere ajutorul politiei

Desi este putin probabil ca acestia sa poata face ceva, este o optiune demna de luat in considerare. Va trebui sa depui plangere pentru furt, in care sa incluzi codul IMEI al telefonul.

Acesta se gaseste in setarile telefonului sau apeland *#06# insa este de asemenea si scris pe cutie, in cazul in care ai pastrat-o. Incearca sa oferi cat mai multe detalii despre momentul disparitiei telefonului pentru a-i ajuta in acheta desfasurata.