Cum faci ca pasiunea ta pentru porumbei sa se transforme intr-o adevarata crescatorie

Daca iti doresti sa urmezi cariera de columbofil trebuie, in primul rand, ca grija ta pentru porumbei sa fie necontenita. Porumbeii sunt fiinte fragile, gingase, admirate pentru capacitatea de autorecunoastere.

De la simpla dorinta pana la momentul in care aceasta va prinde viata nu este un drum greu si lung. Ai nevoie de accesorii pe masura cerintelor acestor fiinte si de cateva sfaturi pentru ca totul in crescatoria ta sa se desfasoare asa cum trebuie.

De unde incepi?

In primul rand, ai nevoie de boxe. De obicei se recomanda ca aceste sa fie din plasa. De ce? Pentru ca iti va fi mult mai usor sa le cureti si, fiind din plasa cu ochiuri, circulatia aerului nu va fi oprita sau ingreunata.

Astfel de plase pentru boxe din plastic gasesti pe produsecolumbofile.ro. Atunci cand faci aceasta achizitie nu uita de gratarul de podea – neaparat sa fie detasabil pentru a-l putea curata extrem de simplu si rapid.

Cum accesorizezi cusca?

In urmatoarea etapa ai nevoie de accesorii columbofile diverse. Hranitoarele, cuibarele, adapatorile si odihnitoarele fac parte din cosul tau de cumparaturi.

Porumbeii, precum oamenii, au nevoie de o alimentatie bogata in vitamine si nutrienti. Despre hidratare se poate spune acelasi lucru – porumbeii trebuie sa aiba mereu apa in boxa asa ca ai nevoie de adapatori pe masura. Numarul acestora, dar si capacitatea trebuie alese in functie de numarul porumbeilor pe care ii tii intr-o boxa.

Atentie! Nu supraaglomera boxele – porumbeii se vor simti tristi daca nu au suficient spatiu pentru a se misca dupa cum isi doresc. Totodata, ei pot deveni agresivi pe perioada in care clocesc ouale – nu risca ca acestia sa raneasca unii pe altii pentru ca boxa este sufocanta.

Sa vorbim putin despre adapatori

Anterior am spus ca acestea trebuie alese in functie de numarul porumbeilor dintr-o cusca. De pe produsecolumbofile.ro poti alege adapatoare porumbei ce se asaza pe podea sau pe cele cu carlig si filet.

Totodata, alegandu-le pe cele mai mari, nu vei mai sta cu grija cum ca apa acestora s-ar putea termina – tot ce trebuie sa faci este sa le schimbi apa in fiecare zi.

Suplimentele alimentare – o necesitate?

Daca ai ales sa cresti porumbeii pentru curse, pe langa o alimentatie complexa, au nevoie si de diferite suplimente alimentare.

Exista suplimente ce trebuie administrate cu ceva timp inainte ca maratonul sa inceapa si altele ce trebuie administrate imediat dupa maraton. Cele administrate inainte le vor da porumbeilor mai multa forta. Performantele se reflecta in conditia fizica pe care o au in momentul cursei, deci ai in vedere acestea.

Cele de dupa maraton sunt pentru a-i pune inapoi pe picioare. Dupa o cursa lunga, porumbeii tai se vor simti storsi de puteri. Acceseaza produsecolumbofile.ro si vezi care sunt suplimentele de care ei au nevoie. Fiecare produs de pe site este insotit de indicatii privind scopul utilizarii, dar si doza recomandata.

Cresterea acestora nu este un proces dificil – totul tine de tine si de modul in care tu ingrjiesti porumbeii.