Cum alegi covoarele in functie de camera

Alegerea covoarelor este o adevarata aventura pentru cel care se ocupa cu aceasta sarcina. Varietatea de modele si culori, dar si de dimensiuni de pe site-ul nostru este atat de mare incat iti este greu sa alegi ceva potrivit. Venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi despre cum alegi covoarele in functie de camera. Daca iti doresti o schimbare si nu stii cu ce sa incepi, inlocuirea covorului vechi cu altul proaspat cumparat este cea mai buna idee!

In functie de incaperea unde vor fi amplasate, aici te bucuri de o gama larga de culori, modele si dimensiuni de covoare pentru casa ta. Pentru a-ti facilita alegerile, iata cum trebuie sa gandesti reorganizarea fiecarei incaperi:

  • In dormitor, covorul trebuie sa aiba culori calde si linistitoare. Nu incerca sa amplasezi un covor verde neon sau unul roz in dormitor, deoarece somnul tau va avea de suferit.  Alege un covor din fibre acrilice pe care sa il amplasezi sub pat, doar pe o latura. O alta asezare este asezarea covoarelor in ambele parti ale patului, daca acesta este pus pe mijlocul camerei. Daca dormitorul permite, poti alege un covor mic, din lana sau unul pufos pentru a-l aseza in fata patului.
  • In living covorul are o deosebita importanta. Daca este foarte circulat, trebuie sa ai in vedere fibra si textura covorului. Ai la alegere covoarele din lana, mixt sau cele din polipropilena. Covoarele din lana sunt cele mai calduroase si din acest motiv corespund zonelor reci. Se curata foarte usor si se pot pune in fata semineelor. Cele mixte, din lana si un alt material sintetic pot face fata cu usurinta intr-un living cu trafic intens, fiind foarte rezistente. Covoarele din polipropilena isi dovedesc rezistenta la pete in timp si se poate folosi in zonele cu trafic mediu spre intens.
  • Bucataria reprezinta spatiul unde traficul este de obicei cel mai intens. Aici se aleg de obicei covoarele rotunde, de mici dimensiuni. Poti alege un covor rotund in forma de floare, in culori vii si potrivite pentru locul in care gatesti. In bucatarie ai nevoie de energie, asadar un covor in culori intense este perfect! Covoarele din bucatarie pot fi si ovale, in modele abstracte pe care le poti pune sub masa unde iei cina.
  • In functie de tipul holului (de intrare sau de legatura), covoarele pot fi ovale sau drepte. Holurile lungi au nevoie de un covor dreptunghiular care nu trebuie sa fie acoperit de mobila. Daca vorbim de holurile de legatura, acestea pot fi accesorizate cu doua sau mai multe covoare din fibre acrilice sau unul persan, de dimensiuni mici.
  • Camera copilului.

In aceasta incapere totul trebuie sa fie viu colorat. Spre deosebire de adulti, cei mici se linistesc atunci cand vad culori vii si lucruri pufoase. De exemplu, poti alege un covor pufos de culoare verde neon in care copilul tau sa isi gaseasca linistea.

Pentru fiecare dintre incaperile casei tale, noi avem solutii in ceea ce priveste categoria covoarelor! Aici gasesti calitate la preturi accesibile!