Cum alegem rochia de seara?

Orice doamna care poarta o rochie de seara care i se potriveste isi sporeste automat farmecul personal cu ajutorul rochitei minunate. Totusi, nu toate rochiile ii plac la fel de mult celei ce cauta acea magie vestimentara care o poate face regina balului. Si nu intotdeauna rochiile care ii plac mult unei doamne sunt si cele care i se potrivesc perfect.

Din acest motiv, chiar daca oferta de rochii de seara elegante este coplesitor de vasta, alegerea unei astfel de rochii este dificila si plina de emotii.

Misiunea doamnelor si domnisoarelor care isi cauta rochia de vis poate fi insa mai usoara daca aleg sa tina cont de cateva recomandari facute de specialistii in moda, care sunt foarte simple, dar s-au dovedit perfect valabile si aducatoare de success pentru toate cele care au dorit sa le aplice de-a lungul timpului.

Inclusiv doamnele care prefera sa isi afirme personalitatea independenta prin aplicarea in orice domeniu a principiului “e frumos ce imi place mie” pot beneficia din imbinarea alegerii a ceea ce le place cu ceea ce cu siguranta le va sta bine.

De pilda, e bine de stiut ca rochiile elegante de seara care lasa spatele descoperit au fost gandite pentru persoanele care se pot lauda cu un spate perfect. Privirile celorlalti sunt atrase magnetic de o piele neteda, catifelata, impecabila.

Posesoarea unei rochii de seara astfel construite va fi eleganta si senzuala numai daca stie sigur ca poseda si aceste calitati, dar in caz contrar orice mic defect va fi privit ca sub lupa si ii va strica bucuria de a fi speciala si admirata. Solutia problemei este foarte simpla, daca se adopta de la inceput regula de a nu expune privirilor partile corpului care au unele probleme estetice.

Poate fi o idee buna sa se tina cont de aceasta regula si in privinta rochiilor care lasa umerii goi sau bratele dezvelite, mai ales daca rochia va fi purtata de o doamna care a avansat putin in varsta.

Este un proces firesc ca in timp, uneori chiar inainte de 30 de ani, musculatura de pe umeri si brate sa devina mai putin ferma, chiar si in cazul femeilor care practica regulat sportul. Pentru a evita expunerea musculaturii devenite usor imperfecte pot fi alese modele adecvate ale rochiei.

Persoanele cu silueta subtire pot aborda orice rochie ampla sau incretita, in culori deschise sau foarte puternice, scurta sau asimetrica, din materialele cu luciri metalice, matasea pictata cu elemente de mari dimensiuni.

Doamnele cu forme mai bine definite vor fi avantajate insa in special de rochiile clasice, drepte si lungi sau medii. Vor putea alege cu success rochii fara cute incretite in talie, in combinatii verticale de culori, care subtiaza si le fac sa pare mai inalte.

Mai exista inca un mic secret, de care pana si vedetele tin cont. Atunci cand purtatoarea rochiei are un chip foarte frumos, un par minunat si un machiaj deosebit de reusit, pe care doreste sa le etaleze, alegerea unei rochii foarte sclipitoare si sofisticate poate sa distraga admiratorului atentia de la frumusetea persoanei.

In schimb o persoana cu trasaturi obisnuite se poate valoriza cu usurinta cu o rochita de seara usor excentrica sau foarte luxoasa si un machiaj foarte bine realizat de un specialist.