Containerul maritim: Casa ideala

container

Containerele maritime sunt unele dintre cele mai cautare tipuri de containere din ziua de azi. Probabil multi dintre voi vedeti in aceste containere maritime doar niste cutii mari, in care se pot depozita diverse lucruri, insa treaba nu sta deloc asa. Aceste tipuri de containere sunt alcatuite cu o structura de rezistenta destul de solida si cu o pardoseala care permite ca incarcaturile sa poata fi manvrate cu ajutorul unui stivuitor. Containerele maritime sunt folosite, in special, pentru depozitare, datorita faptului ca ele pot suporta greutati destul de mari si pot fi manipulate si incarcate cu o deosebita usurinta.

Insa, ce nu stiti multi dintre voi este faptul ca aceste containere maritimie sunt ideale atunci cand doresti sa realizezi o casa mai ales, in cazul in care vrei sa realizezi o casa de vacanta si de ce nu, una de domiciliu. O casa realizata cu ajutorul containerelor maritime este destul de rezistenta in fata calamitatilor reprezentate de cutremure si inundatii, si mai mult decat atat ea implica preturi destul de mici. Dar casele realizate din containere maritime implica si avantaje si dezavantaje.

Principalele avantaje ale caselor realizate din containere maritime sunt cele legate de pretul si structura din care sunt realizate acestea. Faptul ca reprezinta una dintre cele mai ieftine tehnologii de constructie de pe piata din in zilele noastre, o pune pe primele locuri in topul celor care doresc o casa de vacanta realizata intr-un timp foarte scurt si cu o perioada de viata indelungata. Structura solida din care sunt realizate containerele maritime poate face ca o casa sa devina prietenoasa, indiferent de zona unde este realizata. Tot un avantaj il constituie si faptul ca aceste containere maritime sunt foarte usor de transportat, cu ajutorul platformelor, preferabil fiind insa, ca acestea sa fie dotate si cu macara, si asta pentru a se reduce costurile de manevrare. Multimea de variante in care pot fi configurate si imbinate, le pot face pe acestea destul de dorite in cadrul oamenilor care vor sa-si realizeze o casa pe terenuri inclinate. Nici in cazul unui cutremur un posesor al unei case realizate din containere maritime de la boxcontainer nu trebuie sa se teama, caci in cel mai rau caz aceasta se poate deplasa cu totul pe teren, prabusirea fiind exclusa.

Insa, dupa cum spuneam, exista si o serie de dezavantaje, principalul dezavantaj reprezentandu-l stratul gros de izolatie termica pe care il necesita containerele maritime. Si formarea condensului sau ruginirea tablei acestora poate reprezenta un dezavantaj, dar asta doar in cazurile in care imbinarea modulelor nu este facuta cu atentie. Inainte sa folosesti un container maritim pentru realizarea unei locuinte, trebuie sa te asiguri, in primul rand, ca acesta este bine curatat de vopsea, caci este posibil ca aceasta sa contina substante toxice.

Leave a Reply