Cele mai bune parfumuri Gianfranco Ferré

Gianfranco Ferré, care a murit in 2007, a studiat arhitectura si a fost cunoscut ca “arhitectul modei”. Pe parcursul carierei sale de 25 de ani, stilul pe care l-a dezvoltat si care marcheaza astazi brandul poate fi descris ca o combinatie de disciplina si opulenta, severitatea si relaxare ornamentala.

In anii ’80, preferinta sa pentru culorile metropolitane, cenusiu de culoare deschisa si tonuri de gri intunecate alaturi de tonuri de albastru, impreuna cu formele atent modelate si structura articolelor de imbracaminte si a tehnicilor inovatoare de productie, l-au facut faimos.

Dupa ce si-a creat prima colectie de prêt-à-porter pentru femei, “Ketch”, si-a fondat propria casa de moda in 1978, Gianfranco Ferré Spa. In 1986, Ferré si-a facut debutul in haute couture, prezentand prima colectie Gianfranco Ferré Couture din Roma.

In 1989, Bernard Arnault, presedintele Grupului LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessey), l-a invitat pe Ferré sa devina noul director artistic al casei franceze Maison Christian Dior, pentru liniile Haute Couture pentru femei, prêt-à porter si Fourrure.

Ferré a luat locul lui Marc Bohan, care a condus grupul timp de treizeci de ani, si a restabilit in mod stralucit aspectul Dior, relansand clasicele anilor ’50. Prima sa colectie pentru Dior a castigat Dé d’Or.

Ferré insusi a fost o persoana cu un caracter remarcabil de echilibrat, putin inclinat spre exces si viata societatii inalte, care adesea caracterizeaza sectorul de moda. El a fost vazut invariabil imbracat in costume imaculate din trei piese pentru ocazii publice. Nu avea permis de conducere, dar in anii in care lucra atat in ​​Paris cat si in Milano, a calatorit inainte si inapoi in avionul sau privat.

Acum la acest brand lucreaza mai multi creatori de parfumuri care au pastrat caracteristicile brandului si tot ceea ce a facut ca numele Gianfranco Ferre sa fie remarcat si cunoscut la nivel international.

Notele florale sensibile si rafinate dar deloc sofisticate si pretentioase sunt o amprenta a acestui brand. In Modd Of Love Tender Eau, un aprfum minunat cu arome medii de iasomie, trandafir si lotus florile joaca un rol important insa iasomia atat de puternica si exotica este imblanzita de florile de lotus si de aroma discreta de trandafir.

Fiecare parfum este facut astfel incat sa se distinga prin tot dar sa nu iasa in evidenta izbitor sau zgarietor prin ceva. In timp ce parfumurile reverbereaza eleganta si definesc un stil rafinat, ele nu sunt puternice si nici nu vor atrage priviri curioase.

Acesta este de fapt secretul pentru care intreaga gama de parfumuri este atat de aprieciata. Fiecare parfum este imaginea fondatorului brandului care se prezenta rafinat si elegant in costumele sale la dunga insa niciodata excentric sau picant.

Combinatiile de citrice si flori alaturi de cele de lemn cum ar fi chiparosul sau moscul si rasinile sunt de asemenea speciale. Ele trimit spre anumite zone senzuale insa nu lovesc in jur cu senzualitate.

Acum ai ocazia sa incerci magia aceasta plina de contraste oferita de intreaga colectie Gianfranco Ferre. Mixurile de arome sunt atat de variate incat este imposibil sa nu gasesti parfumul perfect.