Cel mai bun copiator profesional

Firma ta are un volum mare de copiere lunar si nu stii cum sa alegi cel mai bun copiator profesional? Aceste echipamente sunt esentiale intr-o intreprindere, indiferent de dimensiunile acesteia.

Dotarile unor copiatoare depasesc cu mult media asteptarilor si datorita evolutiei tehnologiei, se pot inchiria sau cumpara. Astfel de echipamente fac posibila copierea fara cabluri si fara interventia vreunei persoane, asadar cu siguranta ai nevoie de un copiator profesional in intreprinderea ta.

Copiatoarele profesionale sunt menite sa reduca din timpul de asteptare pentru copierea mai multor documente simultan. Acestea au capacitatea de a copia fata/verso fara sa fie nevoie de intoarcerea foii. Cel mai bun copiator profesional este cel care se potriveste volumului lunar de copiere al firmei tale, dupa cum urmeaza:

  • Copiatoare mici
  • Copiatoare medii
  • Copiatoare mari
  • Copiatoare foarte mari

Fiecare dintre acestea au o anumita capacitate de copiere, iar denumirea lor este oferita in functie de numarul de copii lunar.

Copiatoarele mici au un numar limitat de copii lunar – 2.500 si se potrivesc perfet firmelor noi, care nu au nevoie de prea multe documente. Acestea au si un pret accesibil pentru afacerile de dimensiuni mic.

Copiatoarele medii au capacitatea de 2.500 pana la 10.000 copii lunar. Se pot utiliza atat la intreprinderile mici sau medii, fiind suficiente pentru ambele. Pretul lor este mai ridicat decat a copiatoarelor mici, precum si numarul copiilor.

Copiatoarele mari pornesc de la 10.000 pana la 200.000 de copii lunar. Acest tip de copiatoare se potrivesc doar companiilor cu un volum mare de copiere lunar, unde copiatoarele mici si medii nu pot face fata.

Copiatoarele foarte mari depasesc numarul de 250.000 de copii lunar. Tipul acesta de copiatoare profesionale este destul de rar utilizat, firmele care le utilizeaza fiind foarte putine. Pretul acestora este destul de mare, dar daca sunt necesare le poti inchiria in locul achizitiei lor.

Cel mai bun copiator profesional este cel care indeplineste si viteza de copiere de care ai nevoie. Astfel, poti alege un numar de 20-45 ppm (pagini per minut) sau unul mai scazut. Alegerea se face in functie de necesitatile firmei si timpul optim de asteptare pentru copierea documentelor.

Inainte de a inchiria sau cumpara un copiator profesional va trebui sa evaluezi in detaliu toate nevoile companiei. Aceasta evaluare include tipul de hartie, volumul de printare lunar, bugetul disponibil pentru un astfel de echipament si tipul de copiator (monocrom sau color).

Daca volumul de printare variaza si nu esti sigur pe evolutia intreprinderii, este recomandat sa inchiriezi un echipament. Analiza tuturor posibilitatilor si oscilatiilor numarului de copii va trebui efectuata cu mult timp inainte de a achizitiona sau inchiria un copiator.

Fiecare firma are nevoie de un copiator, o imprimanta sau o multifunctionala pentru a functiona corect si pentru a reduce din timpul de asteptare al angajatiilor. O imprimanta de dimensiuni mici care xeroxeaza o singura pagina nu poate indeplinii toate conditiile intr-o intreprindere, oricat de mica ar fi. Asadar, cel mai bun copiator profesional este cel potrivit pentru intreprinderea pe care o reprezinti!