Ce asteptari ai de la furnizorul de energie electrica

Furnizorii de energie electrica au inceput sa fie tot mai multi. Piata este liberalizata, ceea ce le permite multora sa isi joace ofertele si sa isi atraga clientii cum stiu mai bine. Ceea ce pare sa fie in defavoarea consumatorilor se refera la situatia dilematica despre ce si cum sa aleaga.

Desi pare tentant sa creada ca pretul este cel care determina alegerea si pe baza a ceea ce este mai ieftin se preteaza sa isi aleaga furnizorul, recomandarile vizeaza mai degraba o analiza de pachete de servicii. In varianta moderna si propusa de furnizori energie electrica pe piata curenta pachetele sunt din ce in ce mai complexe.

Spre exemplu: furnizorul de energie electrica poate pune la dispozitie si resursa de gaz, ofera la pachet si o asigurare de bunuri si totodata, privind colaborarea, mentine tarife prietenoase si pune la dispozitie mijloace de verificare si intretinere a instalatiilor.

Asteptarile consumatorilor versus realitatea

Pe baza unei experiente dovedite, consumatorii isi schimba furnizorul de energie electrica si/sau de gaz si asteapta sa fie mai multumiti. Asta ar putea insemna:

  • Fara deranjamente sau intreruperi dese de electricitate sau gaze. Atentie, se schimba furnizorul nu si infrastructura. Altfel spus, problemele tehnice daca au existat vor ramane aceleasi. In ce la mai bun caz noul furnizor este mai atent si solutioneaza mai repede problema semnalata. Spre exemplu, cei de la Eva Energy dispun de asistenta non stop, ca o demonstratie a faptului ca sunt preocupati mereu sa fie prompti in relatia cu ai lor consumatori. Atentie, nu toti furnizorii fac asta.
  • Rezilierea usoara, schimbarea pe masura. In realitate multi furnizori practica legea junglei si isi incearca norocul de a mentine clientul ca fiind unul activ. Ce trebuie stiut este ca un consumator poate rezilia dupa ce a semnat un alt contract cu alt furnizor. Se va trimite o cerere de reziliere cu preaviz de 21 de zile, ce in termen de 3 zile ar trebui sa aiba si un raspuns.
  • Intreruperea curentului electric nu are de ce sa se intample. Noul furnizor are contract la randul sau cu cei care detin infrastructura. Dar acest lucru nu trebuie sa afecteze consumatorul.
  • Atentie la preturile practicate. Acestea pot fi inselatoare, cand furnizorul prezinta doar pretul per energie, nu si taxele aferente pentru a putea sa te folosesti de acea resursa. Unele preturi exprimate sunt cele care tin de pretul energie in sine, nu si ceea ce tine de putere.
  • Nu se percep taxe nici pentru reziliere, nici pentru schimbare sau alegerea unui nou furnizor.

Aparte de aceste aspecte, ca la fiecare situatie in care se semneaza un contract de prestare servicii, de colaborare, se tine cont de calitatea a ceea ce se ofera, de pret si de termeni si conditii, aspecte de regula expuse in linii cu text marunt. Nimic nu trebuie omis, avand in vedere ca un nou contract semnat va obliga sa ramaneti clienti ai acelui operator pentru un minimum de timp.

Pentru cei interesati de oferte complete si corecte, avantajoase in egala masura Eva Energy isi prezinta optiunile in cadrul paginii oficiale.