Ce ar trebui să știi dacă te gândești să-ți faci o liposucție abdominală

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au fost mereu atente la modul în care arată, la articolele vestimentare pe care le poartă, la felul în care se machiază ș.a.m.d.

Dacă o persoană este preocupată de aspectul său fizic, denotă faptul că acesteia îi place să se îngrijească de imaginea pe care o proiectează în societate.

Cea mai cunoscută problemă de ordin estetic, întâlnită la multe dintre femeile din întreaga lume, este surplusul de țesut adipos. De altfel, depozitele de grăsime în exces ne afectează atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic, influențându-ne în mod negativ viața emoțională și cea socială.

Lipoaspirația, una dintre cele mai populare intervenții estetice

Din fericire, există o intervenție chirurgicală care le poate scoate din impas pe femeile care întâmpină aceste dificultăți, cunoscută sub denumirea de liposucție abdominală.

Operația de liposucție poate aduce nenumărate beneficii asupra organismului, dar trebuie să ai în vedere că această procedură nu este potrivită pentru persoanele care suferă de obezitate, ci este indicată în cazul celor care suferă de supraponderabilitate.

De asemenea, liposucția nu poate înlocui exercițiile fizice sau un stil alimentar echilibrat.

Unul dintre avantajele pe care acest tip de procedură medicală îl prezintă se referă la faptul că îndepărtează adipozitățile în exces.

Pe lângă asta, timpul de recuperare este redus în comparație cu alte tehnici de remodelare corporală, iar datorită utilizării tehnicilor moderne, procedura permite o sculptare precisă a conturului corpului.

Alte beneficii importante sunt date de conservarea țesuturilor din apropierea zonelor tratate și de îmbunătățirea aspectului fizic și, bineînțeles, a stimei de sine. De altfel, lipoaspirația oferă rezultate optime care durează în timp.

Cât costă o operație de liposucție?

Costurile pe care le implică operația de liposucție pot varia în funcție de anumiți factori precum tipul procedurii efectuate, zonele corporale care au nevoie de remodelare sau tipul anesteziei utilizate (locală sau generală).

Cum evoluează procesul de recupare după o astfel de intervenție

După efectuarea liposucției este posibil să apară vânătăi (cunoscute în termeni medicali sub denumirea de echimoze), iar pentru reducerea disconfortului și a durerii este recomandată administrarea analgezicelor prescrise de specialist.

De asemenea, pentru a reduce tumefierea și pentru a comprima pielea pe noul contur este indicată purtarea unor bandaje elastice sau a hainelor de compresie. În situații rare, este posibil să fie necesară plasarea unor drenaje temporare sub piele pentru a îndepărta mai ușor excesul de fluid.

Deși rezultatele vor putea fi vizibile imediat după procedură, tumefierea ar putea împiedica în primele săptămâni aprecierea cu exactititate a efectelor finale care vor putea fi vizibile doar la câteva luni postoperator.

Ce tipuri de liposucții există

Chirurgia a avut o evoluție semnificativă de-a lungul timpului, iar în ziua de astăzi se pot obține rezultate remarcabile prin intermediul procedurilor moderne. Cele mai utilizate sunt:

  • Liposucția tumescentă – se realizează incizii minore în piele, în zonele mai puțin vizibile, iar apoi o canulă de sticlă sau de ebonită este folosită pentru evacuarea grăsimii și a fluidelor.
  • Liposucția Laser – este introdusă sub piele o canulă subțire cu un fascicul laser care are scopul de a topi grăsimea din zonele nedorite, urmând ca aceasta să fie eliminată prin procedura clasică.
  • VaserLipo – se realizează prin introducerea unei canule care funcționează cu ultrasunete; acestea distrug țesutul adipos, iar în felul acesta, grăsimea poate fi aspirată cu mai multă ușurință.
  • PowerLipo: – prin intermediul unui tub mic, care vibrează, sunt înlăturate țesuturile adipoase. Procedeul are avantajul de a prezenta un grad de accesibilitate mare în zonele mai sensibile: brațe, genunchi, glezne ș.a.m.d.