Aronia apreciata pentru beneficiile sale, precum si pentru peisagistica

Aronia este o planta preferata de fructificare ornamentala cultivata in intreaga lume, este una dintre cele mai ornamentale tufisuri fructifere pe care le puteti creste.

Primavara, tufisul Aronia este acoperit cu ciorchini de flori albe, dulci si aromate. Sunt toleranti la frig si evita majoritatea ingheturilor prin inflorirea la sfarsitul primaverii. Aceasta este urmata de fructele de Aronia stralucitoare care se transforma in negru albastrui vara pana la inceputul toamna si frunze rosu-aprins.

Fructele rotunde, de dimensiunile unei mazare, pot fi consumate in stare proaspata, desi au un gust distinct.  Sunt  cunoscute pentru a fi  transformate intr-un suc bun si sanatos, care se imbina foarte bine cu alte sucuri de fructe.

Fructele de aronia au o aroma unica, satisfacatoare. Astringenta lor este constientizarea pe care majoritatea oamenilor o observa. Gustul uscat si mirositor vine din faptul ca este bogat in taninuri.

Secretul este sa inghetati fructele de padure inainte de a le folosi pentru a descompune taninurile. Trebuie sa astepati pana in septembrie cand sunt coapte complet inainte de a le alege. Fructele de padure pot fi folosite pentru prepararea gemurilor, siropului, sucului, sau ceaiului.

Sunt cele mai atractive tufisuri fructifere pe care le puteti cultiva vreodata. Este o incantare in gradina tot anul. Flori parfumate, frunze atractive de toamna si fructe de padure sanatoase o fac o planta esentiala pentru gradinari si nu numai.

In primavara, se dezvolta ciorchine de flori albe cu parfum dulce, printre frunzele verde stralucitor pana la verde inchis, care acopera aceasta tufa de 3 pana la 5 metri inaltime. Florile atrag albinele si fluturii.

Florile de lunga durata sunt placute si sunt urmate de fructe de padure mici care se maturizeaza constant pana la negru-albastrui. Boabele negre albastrui de chokeberry atarna in grupuri de pana la 12 fructe de padure.

Cele mai populare trei soiuri sunt Viking, Nero si Autumn Magic. Viking si Nero au fost dezvoltate in Europa ca fructe de livada si recent expediate in Statele Unite, aici devenind populare. De asemenea, sunt vandute ca plante ornamentale preferate.

Autumn Magic a fost dezvoltat in Statele Unite, dintr-un rasad in partea de est a Statelor Unite. Autumn Magic este o planta ornamentala vanduta frecvent.

A fost selectata pentru florile sale ornamentale. Nu creste la fel de inalt ca Viking si Nero.

Beneficii pentru sanatate

Aronia este cunoscuta in mod obisnuit ca chokeberry si are o culoare neagra purpuriu cu aspect foarte frumos. Interesul pentru boabele Aronia a crescut datorita beneficiilor sale pentru sanatate dar si pentru ca este un colorant natural a alimentelor organice. Are un pigment intunecat foarte stabil.

Aronia apartine acelui grup de fructe de padure care se afla in topul beneficiilor pentru sanatate si nutritie. Combate cancerul si bolile de inima.