Anvelopele de iarna obligatorii

Datoria fiecarui sofer este ca atunci cand pleaca la drum sa verifice daca masina pe care o conduce este pusa la punct din punct de vedere ethnic. Un aspect destul de important de care nu trebuie uitat de fiecare data cand se pleaca la drum cu masina este verificarea anvelopelor.

Fiecare sofer trebuie sa verifice anvelopele pentru a vedea daca acestea se afla intr-o stare buna. Pentru verificarea anvelopelor unei masini este indicat sa se mearga la un service auto, pentru ca uneori, chiar daca aspectul lor este unul din care nu se observa nicio crapatura cu ochiul liber, aceasta poate exista si poate pune mari probleme unei masini.

In ceea ce priveste cauciucurile unei masini, mai exista destul de multe aspect de care trebuie tinut cont de fiecare data cand se circula cu masina. De exemplu, stim cu totii ca acestea trebuiesc schimbate in functie de anotimpul in care ne aflam.

Astfel ca, in anotimpul cald, este indicat sa ne echipam masinile cu anvelope de vara, in timp ce, atunci cand iarna ne bate la usa, este necesar sa ne echipam masinile cu anvelope de iarna. Exista din pacate destul de multi soferi care inca nu cunosc diferentele intre cauciucurile de vara si cauciucurile de iarna si au impresia ca toate sunt la fel. Ei bine, acest lucru este total neadevarat, caci dupa cum le spune si denumirea, fiecare dintre acestea sunt create cu un scop precis.

Mai exista si un numar mare de soferi care sunt de parere ca legea privind echiparea obligatorie a masinilor cu cauciucuri de iarna in timpul sezonului rece nu are niciun scop. Acestia ar trebui sa gandeasca logic, iar astfel isi pot da seama cu usurinta ca anvelopele de iarna sunt realizate special pentru a fi utilizate in timpul sezonului rece, atunci cand strazile sunt pline de noroi, poleite sau pline de zapada.

Mai mult decat atat, anvelopele de iarna dau performante mult mai bune unei masini in ceea ce priveste siguranta condusului pe drumurile poleite si noroioase, facand in primul rand franarea mai sigura. In concluzie, putem spune ca legea privind obligarea posesorilor de automobile sa le echipeze pe acestea cu cauciucuri de iarna in timpul sezonului rece este una destul de benefica pentru toti cei aflati in trafic.

Preturile anvelopelor de iarna sunt intr- adevar mai ridicate decat cele ale anvelopelor de vara. Insa, pentru cei care nu isi permit, se pot achizitiona anvelope de iarna chiar si la mana a doua. Exista destul de multe firma in tara noastra are se ocupa cu comercializarea de anvelope de iarna second hand, care sunt intr-o stare destul de buna si care prezinta preturi destul de bune pentru fiecare sofer.