Cele opt legi ale SMM

Parghii precum puterea continutului si marketing-ul social media pot ajuta la ridicarea audientei si cresterea bazei de clienti a unui site in mod vizibil.
De aceea, este vital sa intelege fundamentele SMM sau social media marketing. De la maximizarea calitatii la cresterea punctelor de intrare on-line, respectarea acestor opt legi vor ajuta la construirea unei fundatii care sa serveasca atat clientilor, brand-ului, cat poate cel mai important, vanzarilor.
1. Legea ascultarii
Succesul unei campanii de marketing social media consta in mai multa ascultare si mai putina vorba. Citeste continutul publicat de catre audienta tinta si alatura-te discutiilor pentru a afla ceea ce este important pentru ei. Numai atunci vei putea crea continut si conversatii care sa adauge valoare, mai degraba decat dezordine.
2. Legea focusarii
Este mai bine sa te specializezi pe ceva, decat sa fii genul care le stie pe toate. O campanie SMM extrem de concentrata si strategii de marketing pe continut si webdesign sunt destinate a construi un brand puternic si au o sansa mai buna de succes decat o strategie ampla, care incearca sa fie de toate pentru toti.
3. Legea calitatii
Calitatea bate cantitatea. Este mai bine sa ai o mie de conexiuni on-line care au citit, au actiunat si vorbesc despre continutul site-ului cu propriile lor audiente, decat zece mii de conexiuni care dispar dupa prima conectare.
4. Legea rabdarii
Marketing-ul social media de succes nu se intampla peste noapte. Este posibil, insa putin probabil, sa prinzi un fulger intr-o sticla, dar mult mai probabil ca va trebui sa te angajezi pe termen lung pentru a obtine rezultate.
5. Legea continutului
Publicarea unui continut uimitor, de calitate, va lucra pentru a construi audienta online cu adepti de calitate, care vor impartasi cu propriile lor audiente de pe Twitter sau Facebook, propriile blog-uri sau LinkedIn. Actiuni precum “share” sau “like” deschid noi puncte de intrare pentru motoarele de cautare precum Google, puncte de intrare care ar putea ajunge la sute sau mii de moduri posibile pentru ca oamenii sa te gaseasca on-line.
6. Legea influentarii
Petrece timpul pentru a gasi influenta online din piata care este cu public de calitate, susceptibila de a fi interesata de produsele, serviciile sau afacerea ta. Conecteaza-te cu acei oameni si lucreaza pentru a construi relatii cu ei.
7. Legea valorii
Daca iti petreci tot timpul pe web, promovand direct produsele si serviciile tale, oamenii se vor opri din a te asculta. Trebuie sa adaugi valoare conversatiei. Concentreza-te mai putin pe conversie si mai mult pe crearea de continut uimitor si dezvoltarea relatiilor cu factorul de influenta.
8. Legea accesibilitatii
Nu publica continut pentru ca apoi sa dispari. Trebuie sa fii disponibil pentru audienta. Asta inseamna ca este necesara publicarea in mod constant de continut si participarea la conversatii. Adeptii on-line pot fi nestatornici si nu vor ezita sa te inlocuiasca, daca dispari pentru cateva saptamani sau luni.

Leave a Reply